Kroz program ESIF mikro i malih zajmova poduzetnicima odobreno 141,9 milijuna kuna po kamatnoj stopi od 0,5 do 3,5 posto

U Kutini su nedavno predstavljeni rezultati programa Europskog strukturnog investicijskog fonda (ESIF) mikro i malih zajmova.
Tom prilikom istaknuto je kako je u sklopu programa ESIF mikro i malih zajmova u samo godinu dana odobreno 518 zajmova vrijednih 141,9 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekata iznosi 154,3 milijuna kuna. Također, naglašeno je i da je odaziv poduzetnika vrlo dobar te kako su se navedeni financijski instrumenti pokazali vrlo pristupačnim i brzim izvorom financiranja. Provedba ovog programa počela je prije godinu dana, a izdani zajmovi za investicije i obrtna sredstva omogućili su da se otvore 1073 nova radna mjesta.
Podsjetimo program ESIF Mikro zajmovi namijenjen je mikro i malim poduzetnicima koji mogu dobiti kredit od 1.000 do 25.000 eura, a dijeli se na programe mikro investicijskih zajmova  po kamatnoj stopi od 0,5 do 1,5 posto i mikro zajmova za obrtna sredstva po kamatnoj stopi od 1,5 do 3,5 posto.
Program ESIF Mali zajmovi namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji mogu dobiti kredit od 25.000 do 50.000 eura po kamatnoj stopi od 0,5 do 1,5 posto.

U svim programima visina kamatne stope ovisi o razvijenosti županije u kojoj poduzetnik ulaže.

Za zajam se mogu javiti i fizičke osobe koje namjeravaju osnovati vlastiti gospodarski subjekt uz uvjet da prije potpisivanja ugovora o zajmu isti registriraju.

Više informacija o ESIF zajmovima pogledajte ovdje

Za izradu poslovnog plana i prijave za ESIF zajmove stojimo Vam na raspolaganju.
Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji