Vinska omotnica – objavljen je novi natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas 31.ožujka 2020. natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023. tzv. “Vinske omotnice”.

U razdoblju 2014.-2018. objavljeno je sedam natječaja za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, odobreno je 87 projekata u ukupnom iznosu potpore od 81.017.415,32 HRK, za koje je do sada odobreno 39 zahtjeva za isplatu u iznosu od 40.091.017,50 HRK, a u razdoblju 2019.- 2023. ovo je drugi objavljeni natječaj.

Prihvatljivi korisnici mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).

Dozvoljeni troškovi unutar mjere su:

  • ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi.

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000,00 EUR.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.

Korisnici mogu ostvariti i naknadu za gubitak dohotka (u obliku financijske naknade ili prava na koegzistenciju, odnosno istovremeno postojanje starih i novih vinograda.

Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2020. godine.

Za kvalitetnu i pravovremenu pripremu Vaših projekata te prijavu na natječaj stojimo Vam na raspolaganju!

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji