Novih 11 milijuna eura za poljoprivrednike-objavljen natječa za podmjeru 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivedna gospodarstva”

apprrrAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je 04.11. 2015. godine dva natječaja za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” – provedba operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”. Jedan natječaj odnosi se na sektor svinjogojstva i peradarstva, a drugi je raspisan za sektor voća i povrća.

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi čija je ekonomska veličina veća od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i veća od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 11.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a intenzitet javne potpore po projektu iznosi od 50 do 90 posto od ukupnih prihvatljivih troškova.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi kroz aplikaciju AGRONET od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016.

Više informacija pogledajte ovdje

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji