Moj Zaba Start: do 100 tisuća kuna financijske potpore najboljim aplikacijama i IT rješenjima

moja_zaba_startZagrebačka banka i u 2016. nastavlja s projektom Moj Zaba Start. Kroz dva njegova natječaja – Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija te Start IT up za najbolja informatička rješenja na zadani izazov – Zagrebačka banka nagradit će najbolja rješenja i omogućiti njihov daljnji razvoj i komercijalizaciju.

Start app natječaj je za dodjelu financijske potpore aplikacijama koje nude rješenja za unaprjeđenje i jednostavnije poslovanje u segmentu malog poduzetništva u konkretnim tematskim područjima odnosno kategorijama:

  •  Poljoprivreda i pratećoj industriji, prehrambenoj industriji, vinarstvu i drvnoj industriji
  •  Smještaj, kamping, ugostiteljstvo, nautički turizam, zdravstveni turizam i putničke agencije
  •  Segment mikropoduzetništva – tvrtke, obrti i samostalne djelatnosti do 10 zaposlenih

Start IT up  natječaj prikuplja prijedloge informatičkih rješenja za sljedeće konkretne zadatke:

  • Jednim klikom do odobrenja – Zaba koristi Share Point kao interni portal, a vrlo često tijekom nekog od brojnih procesa, potrebno je odobrenje ili dodatni podatak koji mora unijeti određena osoba. Kako to napraviti najjednostavnije moguće iz mobilne aplikacije na svim platformama
  • Virtualni asistent – aplikacija kojom bi klijenti i neklijenti mogli saznati u kojoj je poslovnici najbližoj njihovoj trenutnoj lokaciji najkraći red za traženu uslugu
  • e-zaba otvori se – kako korištenje Zabinih usluga na web-stranici internetskog bankarstva može biti što jednostavnije i intuitivnije

U natječaju Start app u finale će ući 10 najinovativnijih i najkreativnijih rješenja, a svi će finalisti dobiti potporu od 10.000 kuna u bruto iznosu. Nakon dodatnih priprema i prezentacije projekata pred stručnom komisijom, sastavljenom od partnera natječaja i predstavnika banke odabrat će se pobjednici. Glavne potpore iznosit će po 100.000 kuna, a broj će ovisiti o kvaliteti projektnih prijedloga I odabiru stručne komisije sastavljene od partnera projekta I predstavnika Zagrebačke banke.

U natječaju Start IT up, zainteresirani se javljaju sa svojim idejama kao rješenjima na pojedine zadatke, a među najboljim projektnim prijedlozima, koji će biti nagrađeni iznosom od 5000 kuna (u bruto iznosu) stručna komisija sastavljena od predstavnika odjela Informatike Zagrebačke banke odabrat će tri najbolja. Prvoplasirani projekt dobit će 30.000 kn, drugoplasirani 20.000 kn, a trećeplasirani 10.000 kn.

Osim nagrada najboljim aplikacijama, Zagrebačka banka će odabrati I omogućiti njihov daljnji razvoj i komercijalizaciju.

Na natječaj Start IT up prijave se mogu slati do 23. ožujka 2016., dok je natječaj Start app otvoren do 6. travnja 2016.

Izvor: zaba.hr