Dodijeljene privremene odluke i rang lista za natječaj 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prošli tjedan dodijelila je odluke o privremenoj raspodjeli sredstava poljoprivrednicima koji su se prijavili na natječaj  6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«.

Na natječaj za male poljoprivrednike za koji je predviđeno ukupno 151.261.593,00 kuna (protuvrijednost od 20 milijuna eura), zaprimljeno je najviše zahtjeva za potporu od početka provedbe Programa ruralnog razvoja u Hrvatskoj. Ukupno je za 4.189 zahtjeva za potporu zatraženo 475 milijuna kuna. Sredstvima raspoloživim za sufinanciranje po ovom provedenom natječaju mogu se sufinancirati ukupno 1.334 mala poljoprivredna gospodarstva.

Podsjetimo, korisnici potpore po ovom natječaju su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 eura, a visina potpore po poljoprivrednom gospodarstvu iznosi 113.389,50 kuna (protuvrijednost od 15.000 eura).

Kroz ovu mjeru mali poljoprvednici bespovratnim sredstvima mogu financirati kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala (isključujući kupnju jednogodišnjeg bilja i sjemena), zatim graditi i opremati prostore (vanjsku i unutarnju infrastrukturu) u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade. Bespovratnim novcem iz ove mjere poljoprivrednici će financirati i kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizati  višegodišnje nasade, a moći će izgraditi i opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Privremenu rang listu za podmjeru 6.3. možete pogledati ovdje

Za sve male poljoprivrednike koji planiraju nove projekte ili se namjeravaju ponovo javiti, krajem godine u najavi je novi natječaj za podmjeru 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Za pravovremenu izradu poslovnog plana i prijavu na natječaj za podmjeru 6.3. ili ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH slobodno nas kontaktiraje.

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji