Do 75.000 EUR potpore ribarima kroz mjeru I.6. Diversifikacija i novi oblici prihoda

Objavljen je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.6. “Diversifikacija i novi oblici prihoda” namijenjen sektoru gospodarskog ribolova. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 31. siječnja 2022. godine

Predmet potpore su ulaganja/aktivnosti u razvoj komplementarnih djelatnosti ribara, uključujući udičarski odnosno ribolovni turizam, restorane, okolišne usluge u području ribolova, obrazovne aktivnosti o ribolovu i druge komplementarne djelatnosti koje se moraju odnositi na ribarevu osnovnu poslovnu djelatnost ribolova.

Korisnici potpore u okviru ove mjere su ovlaštenici povlastice za gospodarski ribolov na moru i na slatkim vodama koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i Natječajem.

Najviši iznos potpore po korisniku iznosi do 75.000,00 eura, a osnovni intenzitet potpore od 50% može se uvećat:

za dodatnih 30% ako se operacija odnosi na ulaganje u ribarsko plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova ili je korisnik ovlaštenik povlastice za plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 80%.

za dodatnih 35% ako se operacija se provodi na otocima Dugi otok, Vis, Mljet i Lastovo ili je sjedište/prebivalište korisnika na tim otocima. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 85%.

za dodatnih 10% ako operaciju provodi organizacija ribara priznata po posebnim propisima. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 60%.

za dodatnih 25% ako operaciju provodi organizacija proizvođača, udruženje organizacija proizvođača ili međusektorska organizacija. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 75%.

Za više informacija te pravovremenu i kvalitetnu pripremu Vaših projekata stojimo Vam na raspolaganju.

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji