Do 13. prosinca 2018. malim poljoprivrednim gospodarstvima na raspolaganju 15.000 EUR bespovratne potpore

Prijave na 279 milijuna kuna vrijedan Natječaj za provedbu tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ su otvorene do 13. prosinca 2018. godine. Iznos potpore predviđen za ovaj natječaj dvostruko je veći od prosječnog iznosa potpore u prethodna dva natječaja, stoga se može očekivati da će oko 2.500 malih poljoprivrednih gospodarstva ostvariti bespovratnu potporu kroz ovaj natječaj.

Podsjetimo, korisnici potpore mogu biti mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Prihvatljive aktivnosti za potporu su:

  • kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja
  • kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda
  • kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
  • kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
  • podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
  • uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
  • građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
  • stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda
  • operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva

Između ostalog i vrijeme podnošenja zahtjeva za potporu je jedan od kriterija prednosti na rang list. Stoga ne čekajte zadnji dan za prijavu.

Cijena izrade poslovnog plana i zahtjeva za potporu: = 5.000,00 kn redovna cijena. Klijenti koji uplate do 31.10. 2018. godine ostvaruju popust 1.200,00 kn na redovnu cijenu. Cijena s popustom =3.800,00 kn (100% prihvatljiv trošak za dobivanje bespovratne potpore iz natječaja).

Za više informacija, podnošenje zahtjeva za potporu i izradu poslovnog plana stojimo Vam na raspolaganju.

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji