Do 100.000 EUR potpore ribarima kroz mjeru I.22. Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova

Objavljen je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.22. “Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova” namijenjen sektoru gospodarskog ribolova. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 31. siječnja 2022. godine.

Korisnici potpore u okviru ove mjere su vlasnici i/ili ovlaštenici povlastice za ribolov.

Predmet potpore su ulaganja na ribarskim plovilima i/ili izvan ribarskih plovila s ciljem unaprjeđenja dodane vrijednosti i/ili kvalitete ulova.

Prihvatljivi su troškovi u okviru ulaganja/aktivnosti za unaprjeđenje dodane vrijednosti i/ili kvalitete ulova, uključujući:

a) ulaganja/aktivnosti vezane uz izravno stavljanje na tržište vlastitog ulova

b) ulaganja u sustave sljedivosti vlastitih proizvoda

c) ulaganja/aktivnosti vezane uz samostalnu preradu vlastitog ulova

d) ulaganja/aktivnosti vezane uz pakiranje i/ili predstavljanje vlastitih proizvoda.

Prihvatljivi troškovi u okviru ovoga natječaja su troškovi nastali od 2. studenoga 2020. godine, izuzev troškova koji se ne mogu potvrditi kontrolom na terenu u skladu s člankom 19. Pravilnika.

Najviši iznos potpore po korisniku iznosi do 100.000,00 eura, a osnovni intenzitet potpore od 50% može se uvećat:

za dodatnih 30% ako je operacija vezana uz ribarsko plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova ili je korisnik ovlaštenik povlastice za plovilo u segmentu malog priobalnog ribolova. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 80%.

za dodatnih 35% ako se operacija se provodi na otocima Dugi otok, Vis, Mljet i Lastovo ili je sjedište/prebivalište korisnika na tim otocima. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 85%.

za dodatnih 10% ako operaciju provodi organizacija ribara priznata po posebnim propisima. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 60%.

za dodatnih 25% ako operaciju provodi organizacija proizvođača, udruženje organizacija proizvođača ili međusektorska organizacija. U tom slučaju intenzitet potpore iznosi 75%.

Za više informacija te pravovremenu i kvalitetnu pripremu Vaših projekata stojimo Vam na raspolaganju.

Sigurnosni kod:
security code
Unesite sigurnosni kod:

Pošalji